15 Kasım 2010 Pazartesi

Aşçıların Kullandığı Püf Noktaları...

Yemek yaparken kullanacağınız birkaç püf noktası yemeklerinizin lezzetine lezzet katacaktır. İşte size belkide daha önce hiç bir yerde duymadığınız birkaç ipucu..

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca; tencereye bir kaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Patates pişirirken; pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır hem daha lezzetli olur.

Domatesin kabuğunu kolay soymak için; kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünden ağır ağır gezdirin.

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için;
soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse; bir yumurta sarınını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Kuru bakliyatları; bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.

Tuz bazen sütü keser; Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için; çatlak yerine 1 dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya (kaynar değil) batırınız. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır.

Haşladığınız ıspanağın suyuyla; mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz. Değişik bir garnitür olur.

Sosisleri çatlamadan kızartmak için; daha evvel bir kaç yerinden iğne ile deliniz.

Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz; evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.

Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için; büyük delikli rende kullanın.

Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir; Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almadıktan sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder